Günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı akıllı mobil cihazlara özel olarak kodlanmış ve tasarlanmış yazılımlara “Mobil Uygulama” denmektedir. Mobil uygulamalar genellikle dünya üzerindeki en yaygın kullanıma sahip işletim sistemleri olan IOS ve Android tabanlı olarak yapılırlar.Aklınıza gelebilecek hemen her türlü yazılımı mobile uyarlayabilmek mümkündür. Böylelikle dizüstü bilgisayarınız yerine cebinize sığan bir akılllı telefon ya da el çantanıza sığan bir tablet ile işlerinizi yürütebilirsiniz. Özellikle e-ticaret siteleri için mobil uygulamalar, artık işlevselliğinin yanı sıra bir prestij unsurudur. Kullanıcı mobil uygulama sayesinde web sitenizin uzantısını tarayıcıya yazmadan, telefonundaki bir ikona tıklayarak sitenize ulaşır. Ayrıca tarayıcıda açtığı bir web siteden daha hızlı işlem yapma ayrıcalığına erişmekten memnuniyet duyar.
Neden Mobil Uygulama?
Ortalama bir insan telefonunu günde 150 defadan daha fazla kontrol ediyor. Cep telefonlarında geçirilen zamanının %69'u mobil uygulamalarda geçiriliyor. Akıllı telefon kullanıcılarının 79%'u telefonlarını ürün sipariş ederken kullanıyor. 2015 verilerine göre Günde ortalama 1,9 saatimizi mobil cihazlar aracılığıyla internette harcıyoruz. Bu veriler ışığından şunu söyleyebiliriz ki, internetin işinize katkısı önemliyse, sizin için mobil uygulama sahibi olmak, lüksten öte bir ihtiyaç haline gelmiş demektir.
Android mi IOS mu?
Yazının başında da belirttiğimiz gibi dünya üzerindeki en yaygın kullanıma sahip işletim sistemleri IOS ve Android'dir. Fakat Digi-Capital raporlarına göre Android’in uygulama gelirleri iOS'u geçti. Kullanıcı sayısı açısından da Android, IOS'dan açık ara önde. Android işletim sistemi kullanıcılarının sayısı 2015 yılı itibariyle 2 milyar'ın üzerine çıkarken IOS kullanıcıları ise 500 milyon civarında. Android fazla işlem gücü kullanırken IOS ise daha az sistem gücüne ihtiyaç duyuyor ve daha hızlı çalışıyor. Android'den IOS'a geçen kullanıcıların sayısı yüksekselirken IOS'tan Android'e geçen kullanıcı sayısı ise düşüyor. IOS yavaş ama emin adımlarla pazar payını büyütürken Android ise yaygın kullanım şampinyonluğu kemerini daha uzun bir süre elinde tutacak gibi görünüyor. Özetle eğer bir mobil uygulama düşünüyorsanız önerimiz iki işletim sistemi tabanına uyacak biçimde hazırlanmasıdır.
Mobil Uygulama Fiyatı Ne Kadardır?
Mobil uygulama fiyatı, yazılımda istenilen özelliklere göre farklılık göstermektedir. İşçilik ve geliştirme süresi arttıkça fiyatta doğru orantılı olarak artar. Ortalama mobil uygulamalar, artık ilk piyasa çıkış zamanlarındaki gibi astronomik rakamlarda değiller. Piyasa dengesi içerisindeki optimum değerlerini buldular. Eğer siz de bir mobil uygulama yaptırmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.